Jauh ngirim akasia Cina ngimpi, rébuan mil mana papanggih

Festival Pertengahan Autumn tumiba dina dinten ka-15 dina bulan ka-8 dina kalénder lunar.

Legenda nyebutkeun yen Hou Yi jeung Chang 'e hirup babarengan di bumi. Hiji poé, Chang 'e keur nyeuseuh baju di sisi walungan nalika manéhna nempo cerminan dirina dina cai sarta sadar yén manéhna geus kolot. Jadi hou Yi indit ka kunlun pikeun manggihan. Ibu Ratu sarta ménta elixir kalanggengan. Ibu Ratu ngahaturkeun nuhun ka Hou Yi pikeun maéhan salapan SUNS jeung nyalametkeun umat manusa, jadi manéhna méré manéhna dua pil. Lamun nyokot hiji pil, Anjeun bakal hirup salawasna.Upami anjeun nyandak dua pil, anjeun bakal janten abadi.

Tapi, hal ieu murid hou Yi Feng Meng terang, Feng Meng bakal boga pikiran goréng pikeun maling ubar.Hiji poé, waktu Yi indit moro jeung murid séjén, manéhna maksa Chang e nyerahkeun pél. Ningali yén manéhna teu cocog. pikeun Feng Meng, Chang e swallowed duanana Pél jeung flew ka bulan.

Dina poe ieu, jalma biasana indit ka Walungan Qiantang pikeun lalajo pasang.

2

Sajaba ti éta, appreciating bulan ogé mangrupa program indispensable.Li Bai geus nulis "jam teu nyaho bulan, nelepon piring jade bodas, jeung mamang yao Tai eunteung, ngapung di tungtung qingyun."Jeung penyair séjén geus nulis hal éndah ngeunaan. bulan.Unggal Festival Pertengahan Autumn poe ieu, bulan bakal buleud husus, husus caang.Di Ningbo aya hiji paribasa heubeul "bulan dina Poe ka-15 genep belas buleud", jadi loba jalma ogé bakal milih peuting 16. nyiapkeun bungbuahan seger jeung kueh bulan, nyokot tempat terbuka, angin tiis, bari ngarasakeun bulan bari seuri.

Mid-Autumn Festival, ogé poé reuni kulawarga.Baraya ngumpul ngobrol, dahar, nginum tea jeung nganjang ka sepuh. Jalma anu jauh ti imah bakal nelepon telepon nyebutkeun aman lamun teu bisa balik. .

Bulan di awang-awang, sono pikiran kuring, tapi bulan peuting, taun-taun ngarep-ngarep reuni;Rindu ngarebu rebuan mil, SMS ngirim kahayang, tianya rasa terus, cape sambungan getih;Saban usum lebaran, ati ngirim. bulan neneda keur reuni, ngumpulkeun gas Yin Kuring miharep dulur kabagjaan kulawarga bahagia, alus tuah senang senang, senang Mid-Autumn Festival!

 

 


waktos pos: Oct-30-2021