Kasus rékayasa alat produksi nitrogén sareng oksigén dina industri sanés

mesin nitrogén, salaku alat separation hawa, bisa misahkeun gas nitrogén purity tinggi ti air.Because nitrogén mangrupa gas mulya, éta mindeng dipaké salaku gas pelindung.Nitrogen éféktif bisa nyegah oksidasi dina nitrogén purity tinggi environment.The kategori handap tina industri atawa widang merlukeun atawa ngagunakeun stabilitas kimiawi maranéhanana;

1. pertambangan batubara jeung neundeun

1

Dina tambang batubara, musibah pangbadagna nyaéta ledakan gas dicampur internal nalika seuneu lumangsung di wewengkon dioksidasi goaf.Ngeusian nitrogén bisa ngadalikeun eusi oksigén dina campuran gas handap 12%, nu teu ngan bisa ngurangan kamungkinan ledakan. , tapi ogé nyegah durukan batubara sacara spontan, ngajantenkeun lingkungan kerja langkung aman.

2. Ékstraksi minyak jeung gas

Nitrogén nyaéta gas baku dipaké pikeun re-pressurize minyak jeung gas ti Sumur badag / fields gas.Using karakteristik nitrogén pikeun ngajaga tekanan reservoir, fase dicampur jeung kapindahan minyak immiscible jeung téhnologi drainase gravitasi bisa greatly ngaronjatkeun laju recovery minyak, nu mangrupa significance hébat pikeun nyaimbangkeun produksi minyak jeung ningkatkeun produksi minyak.

Minyak bumi sareng pétrokimia

Numutkeun karakteristik gas inert, nitrogén tiasa ngadamel atmosfir inert nalika ngolah, neundeun sareng mindahkeun bahan anu gampang kaduruk, ngaleungitkeun ngagantian gas beracun sareng kaduruk anu ngabahayakeun.

4. Industri kimia

2

Nitrogén mangrupa bahan baku penting pikeun serat sintétik (nilon, akrilik), résin sintétik, rubbers sintétik, jsb Ieu ogé bisa dipaké pikeun nyieun pupuk kayaning amonium bikarbonat, amonium klorida, jsb.

5. farmasi

3

Dina industri farmasi, prosés ngeusian nitrogén sacara efektif tiasa ningkatkeun kualitas obat, naha éta infus, suntikan cai, suntikan bubuk, lyophilizer atanapi produksi cairan lisan.

6. éléktronika, kakuatan, kabel

4

Nitrogén kaeusi bulb.The bohlam ieu ngeusi nitrogén pikeun nyegah oksidasi filamén tungsten jeung ngalambatkeun laju évaporasi anak, sahingga manjangkeun umur bohlam.

7. Minyak anu bisa didahar

Reservoir minyak anu dieusi nitrogén nyaéta ngeusian nitrogén kana tank sareng hawa knalpot tina tanki pikeun nyegah minyak tina dioksidasi, ku kituna pikeun mastikeun neundeun minyak anu aman. hadé pikeun neundeun.Bisa disebutkeun yen eusi nitrogén boga dampak badag dina neundeun minyak goreng jeung gajih.

8. Dahareun jeung inuman

Séréal, kaléng, bungbuahan, inuman, jeung sajabana biasana dipak dina nitrogén pikeun nyegah korosi pikeun neundeun gampang.

9. industri kimia plastik

Nitrogén diwanohkeun kana prosés molding sareng cooling bagian plastik.Nitrogén dipaké pikeun ngurangan deformasi disababkeun ku tekanan dina bagian plastik, hasilna stabil, dimensi akurat tina parts.Nitrogen palastik suntik bisa ningkatkeun kualitas produk suntik jeung flexibility desain.According kana kaayaan prosés béda, purity nitrogén diperlukeun ku suntik plastik. molding nyaeta different.Therefore, teu cocog ngagunakeun nitrogén botol, sarta éta pangalusna ngagunakeun dina situs tekanan ayun adsorption mesin nitrogén keur suplai nitrogén langsung.

10. karét, produksi résin

Prosés vulkanisasi nitrogén karét, nyaéta, dina prosés vulkanisasi karét, nitrogén ditambahkeun salaku gas pelindung.

12. produksi ban mobil

Ngeusian ban kalayan nitrogén tiasa ningkatkeun stabilitas sareng kanyamanan ban, sareng ogé tiasa nyegah tusukan sareng manjangkeun umur konduktivitas audio ban.Nitrogen tiasa ngirangan bising ban sareng ningkatkeun kanyamanan.

13. Metallurgy sarta perlakuan panas

Casting kontinyu, rolling, baja gas panyalindungan annealing; Luhureun jeung handap converter anu saluyu jeung sealing niupan nitrogén pikeun steelmaking, nu sealing of converter pikeun steelmaking, nu sealing tina luhureun tungku blast, sarta gas. pikeun suntik batubara pulverized pikeun blast tungku ironmaking.

14. Bahan anyar

Perlindungan atmosfir perlakuan panas tina bahan anyar sareng bahan komposit.

Aviation, aerospace

Nitrogén gas suhu normal dianggo pikeun ngajagi pesawat, rokét sareng komponén-komponén sanésna ngabeledug, supercharger bahan bakar rokét, gas ngagantian pad peluncuran sareng gas panyalindungan kaamanan, gas kontrol astronot, ruang simulasi rohangan, gas beberesih pipa bahan bakar pesawat, jsb.

16. Bahan bakar hayati

Contona, nitrogén diperlukeun pikeun nyieun étanol tina jagong.

17. buah jeung sayuran neundeun

Sacara komersil, buah jeung sayur neundeun hawa-conditioned geus sadia di sakuliah dunya pikeun leuwih ti 70 years.Nitrogen mangrupakeun fasilitas seger-ngajaga leuwih maju pikeun bungbuahan sarta sayuran.Buah-buahan sareng sayuran dirawat ku panyimpen hawa, anu ngabantosan ningkatkeun pangaruh tetep seger sareng manjangkeun umur rakna, sareng nyumponan sadaya standar panyimpen héjo tanpa polusi.

18. neundeun dahareun

Dina neundeun gandum, nitrogén diwanohkeun pikeun nyegah spoilage ku aktivitas mikroba jeung serangga atawa réspirasi gandum sorangan.Nitrogén teu ngan bisa ngurangan eusi oksigén dina hawa, ngancurkeun kagiatan fisiologis mikroorganisme, survival serangga, tapi ogé ngahambat réspirasi dahareun sorangan.

19. motong laser

Laser motong stainless steel kalawan nitrogén, bisa nyegah bagian las kakeunaan hawa ku oksidasi oksigén, tapi ogé pikeun nyegah penampilan pori di weld nu.

20. panyalindungan las

Nitrogén bisa dipaké pikeun ngajaga logam tina oksidasi nalika las aranjeunna.

Ngajaga titilar sajarah

Di musium, kaca lukisan berharga jeung langka tur buku anu mindeng ngeusi nitrogén, nu bisa maéhan mites.Ku kituna pikeun ngahontal panangtayungan buku kuna.

Nyegah seuneu sareng panyabutan seuneu

Nitrogén henteu gaduh pangaruh anu ngadukung durukan.Suntikan nitrogén anu leres tiasa nyegah seuneu sareng mareuman seuneu.

Ubar, kageulisan

Nitrogén bisa dipaké dina bedah, cryotherapy, refrigeration getih, katirisan ubar na cryocomminution, contona, salaku refrigerant pikeun ngaleupaskeun piagam di rumah sakit, kaasup bedah.

Jeung kamajuan sains jeung téhnologi jeung ngembangkeun konstruksi ékonomi, nitrogén geus loba dipaké dina loba usaha industri jeung life.With sapopoé kematangan tekanan ayun adsorption téhnologi mesin nitrogén, mesin nitrogén dina situs produksi nitrogén ti suplai nitrogén séjén leuwih. ékonomi, leuwih merenah.


waktos pos: Nov-19-2021